jezero sumbar

nieuws update

Carping Adventures nieuwsbrief Jezero Sumbar

Een update voor een ieder die naar Jezero Sumbar gaat.

De populariteit van Jezero Sumbar is enorm groot dat is ook niet zo gek als je ziet wat onze klanten aan verschrikkelijk grote vissen daar vangen.

Helaas komt de populariteit ook tegen een prijs!

De afgelopen 2 jaar zijn de klanten erg vrij gelaten met betrekking tot de regels, helaas hebben er een aantal klanten zich niet kunnen beheersen en hebben de regels met voeten getreden.

Hierbij hebben zij laten zien geen respect te hebben voor de regels en daarmee ook geen respekt voor de beheerders van Jezero Sumbar getoond. Dit kan gewoon niet we hebben het privilege om op het beste prive water van Europa te vissen en dat laten wij van Carping Adventures door niemand verpesten.

Afgelopen woensdag 20 december 2017 hebben wij een vergadering met de president Zeljko Capan gehad, daarin is werkelijk alles besproken.

Hieronder vindt u de nieuwe regels en voorwaarden welke door Jezero Sumbar zijn ingesteld, wij van Carping Adventures zijn het hier 100% mee eens en er word op deze regels voor niemand een uitzondering gemaakt.

De regels en voorwaarden zijn glashelder en voor iedereen te begrijpen, bij overtreding word niet gewaarschuwd u kan dan meteen uw spullen inpakken en zich van het terrein verwijderen zonder recht van resitutie van de reissom.

Hierover hoeft u dus ook niet te klagen het is duidelijk hou je aan de regels en je hebt een topvakantie.

Info 2018

Carping Adventures is de enige officiele boekingsagent van Jezero Sumbar die verantwoordelijk is voor alle reserveringen buiten de Balkan landen.

Gezien het feit dat wij contractueel de boekingsagent zijn zullen wij ook altijd de enige juiste informatie hebben. In het verleden werd Facebook,  de nieuwe waarheid en info bron, hierdoor werd veel onjuiste informatie bewust of onbewust verspreid.

De Club Jezero Sumbar facebook pagina is de enige pagina waar wij door communiceren met nieuws updates.

Vragen over reserveringen, betalingen of andere info aanvragen over Jezero Sumbar kunnen alleen via de email worden gesteld. Dit om te voorkomen dat er mis communicatie is en er misverstanden ontstaan.

Speciaal hiervoor is het emailadres  sumbar@carpingadventures.com

Wij accepteren geen boekingen van inwoners of bedrijven die in de Balkanlanden zijn gevestigd.

Boten en voerboten

Het gebruik van voerboten en rubberboten.

Het gebruik van rubberboten is verboden neem deze dus ook niet mee deze worden niet toegelaten op het terrein.

Het gebruik van voerboten is niet toegestaan, Carping Adventures heeft na een lange discussie de volgende deal eruit kunnen slepen.

Voor het gebruik van een voerboot dient er een toeslag gebruikt te worden, deze bedraagt € 65,- euro per persoon. Deze dient door iedereen betaald te worden met de betaling van het 2e termijn.

U mag maximaal 110 meter van de kant liggen gerekend vanaf de grote oever, er zullen staafmarkers geplaatst worden om dit te controleren.

Bij overtreding wordt niet gewaarschuwd, u kan dan de spullen inpakken en naar huis.

Helaas moeten we zo optreden doordat het voor een aantal personen erg moeilijk was om zich aan de afspraken te houden.

Aankomst 2018

Jezero Sumbar is geen Camping, het is dus niet mogelijk om de dag ervoor aan te komen. In het verleden liepen er mensen een dag van te voren in de rondte en dat werd door de aanwezige gasten als irritant ervaren.

Wij hebben 2 hotels beschikbaar waar u de nacht kan doorbrengen Hotel Europa op 10 minuten van Jezero Sumbar of Hotel Kern Buam in Graz Oostenrijk op plus minus 2,5 uur rijden van Sumbar.

De aankomsttijd op Jezero Sumbar is tussen 10 en 12 uur op de dag van aankomst, de loting voor de stekken vindt plaats als iedereen er is doch ten laatste om 12 uur.

Voor u het terrein op mag bent u verplicht om uw schepnetten en weighslings te dippen in de daarvoor bestemde vaten met desinfecterende vloeistof.

Op de dag voor vertrek zorgt u er dan voor dat alle vuilnis netjes is verpakt en aan de kant van het pad staat, of in de gele container bij het clubhuis wordt gegooid. Als u echt vroeg wil vertrekken dan raden wij u aan om op deze dag uw rekening te voldoen bij het clubhuis.

Op de dag van vertrek moet u uw stek uiterlijk om 11 uur hebben opgeruimd en te verlaten, u leverd de onthakingsmat en de weighsling zelf mee naar het clubhuis meenemen.

ClubCard

Jezero Sumbar

Met ingang van 2018 is de Jezero Sumbar Club Card in het leven geroepen deze is met pasfoto, en u persoonsgegevens.

U dient hiervoor een pasfoto digitaal aan te leveren, de club card krijgt u bij aankomst op Jezero Sumbar,  en zal bij elke aankoop van partikels of service moeten worden getoond.

De clubcard is strikt persoonlijk en kan niet door een ander worden gebruikt, de card  wordt gebruikt om er voor te zorgen dat alles netjes word verwerkt.

Deze ClubCard neemt u na uw trip mee naar huis en dient u bij boeking te overleggen met het nummer.

Als u de regels heeft overtreden zal de Club Card worden ingenomen, u kunt daarna definitief niet meer boeken voor Jezero Sumbar.

Wanneer u de club Card kwijt bent wordt tegen betaling van 25 euro een nieuwe verstrekt, is uw club card ingenomen dan zal geen nieuwe worden verstrekt.

Als u een exclusieve boeking heeft gedaan en de samenstelling veranderd dan zal ook hier deze kosten in rekening worden gebracht.

Facebook pagina

Club Jezero Sumbar

Carping Adventures heeft speciaal voor Jezero Sumbar een facebook pagina aangemaakt.

U kan deze vinden onder de naam  club jezero sumbar !

Op deze pagina zal de laatste info van Jezero Sumbar worden geplaatst, naast vangstrapporten zullen hier ook foto’s video’s en tips worden geplaatst.

Natuurlijk kunt u hier ook aan de gasten vragen stellen die reeds geweest zijn, samen weet je meer!

Wat kan u niet op deze pagina! Vragen over reserveringen, betalingen of bevestigingen deze zullen niet beantwoord worden.

Deze vragen kunt u alleen stellen via de email sumbar@carpingadventures.com

Jezero Sumbar

borgstelling

Helaas is het afgelopen jaar voorgekomen dat een aantal mensen zonder hun partikels te betalen is weggereden.

Dat is diefstal en on-acceptabel en uiteraard draaide Carping Adventures hier voor op.

Hierdoor heeft Jezero Sumbar een borg ingesteld welke u ter plaatse cash moet betalen, deze krijgt u retour wanneer u naar huis gaat.

Uiteraard worden eventuele diensten en of partikels dan meteen verrekend.

Deze borg kan echter ingehouden worden in dien u de regels overtreedt, het een bende op uw stek is of u zich anders misdraagt.

De hoogte van de borgsom is €200,- per persoon.

Info 2019

Voor 2019 zal er 1 grote verandering plaatsvinden, per 01-01-2019 is het gebruik van voerboten en of rubberboten expliciet verboden.

Er is op geen enkele manier iets aan deze situatie te veranderen, wel hebben wij een aantal afspraken gemaakt zodat het uitzetten van staafmarkers en het bijvoeren mogelijk te maken.

Tegen betaling van 2 euro per dag zal 1 van de beheerders in de ochtend en in de na-middag langs komen met de boot van jezero sumbar.

Dit om u instaat te stellen grotere hoeveelheden aas bij uw marker te krijgen.

Ook is het mogelijk om op de dag van aankomst met de beheerder de markers te zetten met behulp van uw eigen dieptemeter.

Data 2019

Voor 2019 heeft Carping Adventures beschikbaarheid  in de volgende maanden.

Maart                17-03-2019/23-03-2019      en   23-03-2019/30-03-2019

Mei                    19-05-2019/25-05-2019     en   25-05-2019/02-06-2019

Augustus          18-08-2019/24-08-2019     en   24-08-2019/01-09-2019

November       23-11-2019/30-11-2019

Boekingen voor deze periode doet u als volgt

u stuurt een email naar  sumbar@carpingadventures.com

hierin vermeldt u:

de periode wanneer u wilt gaan

het aantal mensen

personalia van alle personen ,  naam/adres/geboortedatum en uw telefoonnummer

reserveringen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Regelement

 1. Alle karper en graskarper dient zo snel mogelijk en onbeschadigd worden terug gezet.
 2. De grens van de stek is het midden tussen 2 stekken.
 3. U mag maximaal met drie hengels vissen
 4. U mag geen zig rigs gebruiken
 5. Het gebruik van een voerboot en rubberboot is niet toegestaan (met uitzondering van de exclusieve weken van Carping Adventures dan is een voerboot wel toegestaan). Maximaal 110 meter uitvaren wordt gecontroleerd!
 6. De nylon hoofdlijn moet een minimale dikte hebben van 35.00, het gebruik van gevlochten hoofdlijn is niet toegestaan, het gebruik van een voorslag in welk materiaal dan ook is niet toegestaan. Leadcore, leadfree, unleaded of safe zone leaders zijn niet toegestaan.
 7. Het maximale toegestane werpgewicht is 120 gram oftewel 4 oz.
 8. Alleen het gebruik van haken met micro –barb is toegestaan. Langstelige haken nailers etc. zijn verboden, alsmede ook onderlijnmontages waar een wartel direkt aan een haak word bevestigd.
 9. Graskarpers MOETEN ONMIDDELLIJK worden terug gezet in het water.
 10. Het gebruik van een recoverysling is toegestaan voor maximaal 30 minuten. Deze mag niet worden gebruikt om vissen in te zakken voor een langere periode.
 11. Voor het maken van foto’s moet u te allen tijde boven de onthakingsmat geknield plaatsnemen. Als u alleen vist dan kunt u aan één van de beheerders vragen om foto’s voor u te nemen.
 12. Alle gevangen vissen dienen te worden teruggezet met behulp van een weigh/recovery sling.
 13. Al uw vuil moet in de vuilniszak worden gegooid. Hier horen ook de siggarettenpeuken, bierflesdopjes, nylon lijn en voedselresten bij. Uw vuilniszakken moet u in de container bij het clubhuis deponeren.
 14. U bent verplicht om op de dag van vertrek om 11.00 uur uw stek te hebben verlaten en deze schoon achter te laten. Ook eventueel aas wat over is en wat u niet meeneemt naar huis dient u in de container te deponeren.
 15. Het gebruik van de onthakingsmat is verplicht, de afmetingen van uw schepnet moet minimaal 42 inch zijn.
 16. Het is niet toegestaan om uw stek te verlaten als uw lijnen nog in het water liggen.
 17. De beheerders kunnen vragen om uw hengel binnen te draaien om deze te controleren bij overtreding van de regels kunt u verzocht worden het complex te verlaten.
 18. Het is niet toegestaan om na zonsondergang en voor zonsopgang met de auto rond het meer te rijden.
 19. Bij het verlaten van het terrein kunt u door de beheerder worden gevraag uw auto te openen, dit om visdiefstal te voorkomen.
 20. Het is niet toegestaan om met uw autolichten of sterke schijnwerpers over het meer te schijnen.
 21. Het maken van een kampvuur is niet toegestaan, het gebruik van een BBQ en/of gasstel is wel toegestaan.
 22. Het is niet toegestaan om te zwemmen in het meer, het maken van foto’s in het water met een vis is wel toegestaan.
 23. U dient te allen tijde er voor te zorgen dat uw geen overlast voor de buren veroorzaakt. Dus geen bulderende autoradio’s of luid geschreeuw.
 24. U mag geen spijkers in de bomen slaan, ook dient u geen vuilniszakken of boiliezakken in de dunne bomen te hangen.
 25. U bent verplicht met een running-rig te vissen elke andere montage is niet toegestaan, rigchecks  zullen worden uitgevoerd
 26. De grens van uw stek wordt aangegeven met paalmarkers, hiertussen dient u te vissen.
 27. uw voerboot mag zich alleen bevinden op uw eigen stek dus niet bij de buren even kijken dat is irritant en nergens voor nodig u mag er toch niet vissen.