Een visvakantie is geboekt!

En dan begint het voorwerk, de voorpret en het bedenken van wat je gaat doen op de bestemming van je keuze.

Omdat wij bij Carping Adventures zelf ervaren karpervissers zijn weten wij als geen ander wat voor vragen u heeft en daarom hebben wij deze handige tips en tricks pagina voor u gemaakt.

Voor de ene visser is het gesneden koek, voor de ander leerzaam en handig!

We hebben geprobeerd om door middel van youtube video’s u van handige tips te voorzien.

AASKEUZE

De keuze van aas is zeer belangrijk en mag nooit het sluitstuk van uw vistrip zijn. Uw aas zal in grote mate bijdragen in het succes van uw vistrip.

Wij hebben door middel van een aantal video’s getracht u een overzicht te geven van de vele aassoorten en hun toepassingen.  Elk jaargetijde vraagt om een specifieke aanpak, uw vaste aanspreekpunt bij Carping Adventures Marc Westenberg, heeft meer dan 20 jaar ervaring met de produkten van Mainline en kan u alles over deze range vertellen.

Maar ook als u gewoon in het algemeen informatie wil hebben over het aas gebruik op de bestemming van u keuze is Marc de juiste persoon om uit te horen daar hij op alle bestemmingen heeft gevist.

Domme vragen bestaan niet, het niet stellen van vragen is veel dommer.

The Link

De nieuwste creatie van Mainline, een echte vismeelboilie welke zijn gelijke niet kent, deze boilie is op een groot aantal van onze bestemmingen met veel succes getest met zeer veel succes.  GET ON THE LINK

Cork Dust Wafters

Een haakaas wat het verschil kan maken tussen wel of niet vangen, doordat u dit haakaas zeer kritisch uit kan balanceren is het voor de karper moeilijk om het verschil tussen freebies en haakaas te merken.

Baitsprays

Absoluut een toegevoegde waarde in het arsenaal, ideaal om in de koude periode uw haakaas een extra boost te geven. Of wat dacht u van het extra attractie geven van aan uw zigaas, of uw single hookbait.  Let’s spray it.

Special Hookbaits

Deze selectie van pastel kleurige pop-ups en wafters is ideaal om bij u te hebben op een betaalwater. U heeft  hiermee maximale flexibiliteit in kleur en geur. Gepresenteerd in een pva zakje zijn dit echte eye-catchers.

Drogen en activeren

Als er op de bestemming geen vriezer is dan is het luchtdrogen van boilies de manier om de boilies de hele sessie goed te houden. Tevens kan u de luchtgedroogde boilies op verschillende manieren nog attractiever maken. Voor handige tips en tricks, check de video!

Freezerbaits

Voor vele is dit nog steeds de eerste keus om vers aas te gebruiken, de topmixen van Mainline zijn ook alleen als freezerbaits te verkrijgen. Freezerbaits zijn altijd vers en vol met attractie. Aas als Cell, Activ-8 en de nieuwe Link zijn bij vele reeds bekend. FREEZE IT!

Readymades

Voor vele een makkelijke keuze, gemak in een zak zeg maar. De High Impact range van Mainline heeft zich al meer dan bewezen. Het voordeel van deze boilies is dat als u teveel heeft u deze zonder verdere bewerking weer mee naar huis kan nemen voor een volgende visstrip.

Zigging

Deze methode leverd vaak zeer goede resultaten op zeker als de vis in de bovenste waterlaag vertoefd bijvoorbeeld in het vroege voorjaar en op warme dagen en u op de bodem geen aktie krijgt. Met de Zigger Soup Mix en Mainline Ziggers heeft u hiermee de perfekte aassoorten.

Hoofdlijnen en Onderlijnen

RM-HOOFDLIJNEN

Een goede en betrouwbare hoofdlijn is een must, de lijnen van RM zijn inmiddels meer dan een jaar door ons gebruikt en wij zijn er zeer content mee. En dan zijn ze ook nog eens vriendelijk voor de beurs.

RM-HOOKLINKS

Ridgemonkey heeft een range onderlijn materialen die eigenlijk alle boxen aantikt, kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk te verwerken. Of u nu een fluoro rig, pva bag rig of een ronnie rig wil gebruiken het kan allemaal.

RM-TEC HAKEN

De haken RM zijn vlijmscherp en in vier types te verkrijgen, ze zijn leverbaar zowel met als zonder weerhaak zo kan u dus altijd met uw favoriete haaktype vissen. Zeker als u zonder weerhaak moet vissen.

RM-NEEDLES

We kennen het allemaal waar is die naald? vaak ergens in het gras of in je tent naast de functionaliteit van de haken zijn deze ook allemaal fluorescerend. Dan kan je ze tenminste nog terugvinden. Let it Glow

RidgeMonkey-Rigs

Max Cottis Blow back rig

RidgeMonkey-Rigs

Max Cottis D-Rig

RidgeMonkey-Rigs

max cottis multi rig

RidgeMonkey-Rigs

Max Cottis pva bag rig

Handige produkten voor uw vistrip

Line Controler

Ook zo moe van de lijn die van uw spoel valt met uitvaren dan hebben de mannen van Ridgemonkey de perfekte oplossing. De Line Controler past op alle grote spoelen en controleerd de afgifte van uw lijn bij het uitvaren.  Let’s control It !

Advanced Boilie Crusher

De beste tool om in korte tijd veel gecrushd aas te maken, in 5 minuten draai je hier makkelijk 5 kg mee weg. Het resltaat is ideaal voor in spodmixen en in pva zakjes. En als je met de voerboot vist kan je met gecrushd aas echt een mooi voerbed neerleggen.

RM-Water Bucket 15L

Een item wat niet mag ontbreken wanneer u gaat vissen, voor het nathouden van de vis op de mat, het afspoelen van uw handen of zelfs voor een koude douche als het erg heet is. De water bucket is opvouwbaar en neemt weing ruimte in.

RM-Bivvy-Light

De ideale oplossing voor binnen en buiten de tent, schakelbaar in maar liefst drie kleuren via de afstands bediening. Voor het verlichten van uw bivvy. Door de hoge lichtintensiteit is de bivvylight ideaal als extra licht bij het nemen van foto’s

Ridgemonkey Headlight

Oplaadbaar, 2 kleuren, waterproof en geen onder of bovenkant zijn zomaar een paar van de features van deze top hoofdlamp. Het groene licht is ideaal bij gebruik aan de waterkant het schrikt de vis niet af.

C-Smart Vault

De sterkste powerbanks zijn natuurlijk van Ridgemonkey, vandaag de dag gebruiken we veel oplaadbare apparaten aan de waterkant. Door de supersnelle USB C-Poort laadt u alles snel weer op. Let’s power up the batteries!

RM Action Station

De action station is de ideale verzamel box voor de items die u steeds gebruikt, boilienaalden onderlijnen boiliestops etc, door de unieke bevesteging is hij overal te plaatsen nooit meer zoeken maar altijd alles bij de hand.

Air Dry System MK2

Als je gebruik maakt van freezerbaits dan zal je deze aan de waterkant moeten drogen om ze goed te houden , door het speciale ontwerp van de mk 2 heeft u een goede luchtcirculatie  waardoor uw aas niet gaat schimmelen.

Voerboten en Rubberboten

Pearl Bait Boats

Zeg voerboot en al snel komt de naam van Cor Hendriks naar boven, Cor heeft aan de wieg van een aantal goede voerboten gestaan zijn laatste geesteskindje is de Pearl. Een ideale voerboot voor op onze bestemmingen tevens kan je ook voerboten huren bij Pearl.

http://www.pearlbaitboats.nl

UK Bespoke BaitBoat

Een boot uit Engeland waar wij zeer van onder de indruk zijn is de Enticer, een wat grotere boot die ook een zeer grote voercapaciteit heeft. Ook is deze boot geheel uit Carbon-fiber vervaardigd. UItgevoerd met 2 jet pumps is deze boot zeer snel en sterk.

http://www.ukbespokebaitboatsltd.co.uk

Raptor Rubberboot

Het gebruik van een rubberboot is soms een toegevoegde waarde, wanneer u deze goed inzet zal hij u zeker meer vis opleveren . De boten van Raptor zijn van goede kwaliteit en zullen u veel plezier geven in gebruik. Vergeet echter nooit uw reddingsvest dit is verplicht.

https://www.raptorboats.nl/

Vortex Rubberboot

De boten van Vortex zijn al sinds jaar en dag een vertrouwde naam voor veel vissers, met de nieuwe light range zijn ze ook een stuk goedkoper geworden en een absolute aanrader. Ook hier geldt vergeet uw reddingsvest niet dit is verplicht op al onze bestemmingen.

http://www.karperbootshop.nl/